Boekhouder

boekhouderWat doet een boekhouder precies? Met software kunnen inkomsten en uitgaven uitstekend worden bijgehouden, daarmee lijkt een boekhouder overbodig geworden in de tijd waarin we nu leven. Toch zijn er meer mogelijkheden bij een full-service adminstratie kantoor waar zowel consumenten als bedrijven van profiteren. Wat het verschil is tussen boekhouders en belastingadviseurs leggen we uit op deze pagina. Op zoek naar een boekhouder in Weesp en omgeving? Neem dan direct contact op voor meer informatie.

Boekhouder of belastingadviseur?

Niet ieder belastingadviesbureau levert dezelfde diensten, ook heeft niet iedere fiscaal expert dezelfde kennis en vaardigheden in huis. Boekhouder en belastingadviseur zijn twee vakgebieden die elkaar overlappen maar niet hetzelfde zijn. Dit zijn in het kort de kenmerken van ieder vakgebied:

1. Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder houdt de boeken bij, dat spreekt voor zich. In basis is dit een kwestie van bedragen in de juiste kolommen zetten. Een bedrag kan op de juiste wijze worden geboekt of op de verkeerde manier, er is weinig ruimte voor fouten of nuance. Juist daarom is software uitstekend in staat om de boekhouding netjes op orde te brengen zolang de gebruiker maar genoeg kennis heeft van fiscaliteiten. Er kan veel geautomatiseerd verwerkt worden, maar je moet wel weten wat je doet.

2. Wat doet een belastingadviseur?

Nadat de boekhoudkundige taken voltooid zijn kan het belastingadvies beginnen. De cijfers kloppen nu en zijn volledig in kaart gebracht. Het is mogelijk om deze data op te geven bij de Belastingdienst en het werk is in principe gedaan. Maar dan volgt er een hogere heffing dan wanneer de data geoptimaliseerd wordt en er maximaal gebruik wordt gemaakt van aftrekposten. En daar komt de belastingadviseur om de hoek krijgen. De cijfers worden niet gebruikt als einddoel maar als middel om tot het uiteindelijke doel te geraken; minder belasting betalen.

Meer weten over de dienstverlening van Bedeco? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Welke boekhouder kiezen?

Een boekhoudkantoor is niet lastig om te vinden, een kantoor met experts die met de belastingplichtige meedenken is een ander verhaal. Een moderne boekhouder is niet bezig met een telraam maar zorgt ervoor dat alle gegevens netjes verzameld worden om zo tot de uiteindelijke aangifte te komen. Een uurtje-factuurtje mentaliteit werkt daarbij niet langer, online beschikbaarheid met fysieke aanwezigheid in de buurt is wél een effectieve combinatie. Zo kunnen de meeste zaken op afstand worden geregeld met altijd ervaren fiscaal adviseurs in de buurt om de losse eindjes aan elkaar te knopen. Bedeco is een full-service dienstverlener die graag de nodige taken als boekhouder invult en daarnaast ook ondersteuning biedt in het vervolgtraject. Zowel particulieren als bedrijven kunnen hier de belastingaangifte laten uitvoeren.

Boekhouden in een e-book tijdperk

Van schoenendoos naar een UBL bestand op de computer. Van papier naar digitale informatie. Dit biedt absoluut voordelen hoewel er ook nieuwe uitdagingen op het pad van de belastingplichtige partij zijn gekomen. Bedeco is niet zomaar een boekhouder maar een administratiekantoor met tientallen jaren ervaring. Een organisatie die weet hoe het systeem voorheen in elkaar zat en ook wat er nu mogelijk is. Nieuwe hulpmiddelen hebben het pad vrijgemaakt om actief mee te denken met de klant zonder hiervoor hoge tarieven te berekenen. En zijn er vragen over fiscaliteiten zoals de salarisadministratie uitbesteden? Stel ze dan gerust via mail, telefoon of maak een afspraak op kantoor.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?