Belastingadvies

belastingadvies“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.” Dit was in 1993 de slogan van de Belastingdienst. Toch is er nog steeds veel behoefte aan fiscaal advies, zowel voor bedrijven als particulieren. Het invullen van de boekhouding is eenvoudiger geworden maar er zijn nog steeds veel uitdagingen en technische termen om te overbruggen. Met belastingadvies van Bedeco kan iedereen de administratie sneller op orde brengen, met precies de juiste hoeveelheid ondersteuning die nodig is om tot goede resultaten te komen. Wat kan een belastingadviesbureau voor u betekenen? Dat leggen we graag uit op deze pagina of neem direct contact op voor meer informatie.

Niet leuker, wel makkelijker

De belofte van de Belastingdienst is voor een deel waarheid geworden. Een boekhouder heeft niet zoveel werk meer dankzij uitstekende online boekhoudpakketten die het meeste werk uitvoeren. De historische slogan dateert uit 1993, dit is tevens het jaar dat het wereldwijde web gelanceerd wereld. Toch zou het lang duren voordat de administratie volledig digitaal werd. Laten we eerlijk zijn, in veel bedrijven gaat er nog steeds veel papier over en weer. Dat is een beproefde werkwijze, toch kan het vaak beter. Dit is de reden waarom belastingadvies juist belangrijker is dan ooit tevoren. De cijfers op orde brengen is inderdaad makkelijker geworden maar daar staat een woud aan regels en verplichtingen tegenover. Wat dat betreft heeft de fiscus het zeker niet leuker gemaakt. Is de belastingaangifte invullen het enige wat fiscaal adviseurs doen? Zeker niet, laten we daarom even bekijken wat belastingadvies precies inhoudt.

Belastingadvies levert voordeel op

Wat zijn precies de voordelen van belastingadvies door een expert? Hier zijn enkele pluspunten:

  • De administratie kan sneller worden ingevuld.
  • De kans op fouten wordt geminimaliseerd.
  • De kosten voor het bijhouden van de boekhouding worden lager.
  • De communicatie met het adminstratie kantoor verloopt beter.
  • De aangiftes worden op tijd ingediend.

Het mag eigenlijk niet worden benoemd, toch zal de Belastingdienst minder nauwkeurig kijken wanneer een erkend boekhoudkantoor betrokken wordt in het proces. Dit ligt voor de hand want een aangifte op basis van professioneel belastingadvies bevat minder fouten en voldoet beter aan de standaarden. Veel informatie op het aangiftebiljet wordt automatisch verwerkt, alleen als er zaken niet kloppen dan gaat er een belletje rinkelen. Het is dus niet zozeer dat de fiscus belastingplichtige personen en bedrijven minder streng aanpakt, er zijn gewoon veel minder valkuilen en ‘triggers’ die tot uitgebreide controle leiden.

Belastingadvies zonder accountant

Als iemand een boekhouder voor een eenmanszaak zoekt dan zal een accountant doorgaans niet nodig zijn. Deze specialisten komen voornamelijk aan bod binnen het bedrijfsleven. ZZP-ers kunnen wel voordeel behalen uit vakkundig belastingadvies om zo te profiteren van de ‘verborgen’ regels in de belastingwet. Zonder administratief personeel in dienst loopt de ondernemer risico onnodig veel heffingen te betalen. De boekhouding voor een BV zit anders in elkaar, er zal dan een jaarrekening opgesteld worden die aan strenge regels moet voldoen.

Waarom een belastingadviseur inschakelen?

Het doel van belastingadvies is het ontzorgen van de cliënt door processen te optimaliseren, ingewikkelde regels op een begrijpelijke wijze uit te leggen en de druk die administratie met zich meebrengt weg te nemen. Bedeco kan niet beloven dat belastingzaken hierdoor leuker worden, makkelijker wordt het zeker. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?