Belastingaangifte laten doen

Belastingaangifte laten doenVeel particulieren en kleinere bedrijven worstelen met de belastingregels. De belastingaangifte laten doen is duur, zelf doen kost immers niets. Maar is dat wel zo? Hoeveel tijd gaat er zitten in het bijhouden van de boekhouding en hoeveel kansen om minder belasting af te dragen worden gemist? Het is niet nodig om voor ieder formuliertje of bedrag belastingadvies te vragen, het is wel prettig als er iemand klaar staat met praktische adviezen en ondersteunende dienstverlening. Laat de belastingaangifte gerust over aan Bedeco, de boekhouder in Weesp die online boekhouden persoonlijk maakt. Wat kunt u zelf doen en welke belastingzaken kunt u beter uitbesteden? Op deze pagina vertellen we er wat meer over. Of neem geheel vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Is een boekhouder nodig?

Er is geen verplichting om gebruik te maken van een boekhouder of fiscaal adviseurs. Uiteraard niet want dat zou burgers en bedrijven een voordeel geven waar de fiscus niet gelukkig van wordt. Er wordt niet voor niets aangegeven dat het aanslagbiljet zelf online ingevuld kan worden. Voldoen aan de wettelijke regels zal echter niet leiden tot het meest voordelige resultaat. Een belastingadviesbureau houdt zich aan de regels maar kent wel diverse ‘sluiproutes’ om tot een beter resultaat te komen. De administratie is een verplichting voor de wet, het is kader voor de adviseur om de meest voordelige situatie voor de klant te bepalen. Een BV of NV zal verplicht een accountantskantoor moeten inschakelen. Voor particulieren, VOF of een ZZP is dit niet verplicht. De belastingaangifte laten doen kost niet meer geld dan zelf doen, al was het alleen maar vanwege de besparingen die voor het oprapen liggen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Startersaftrek
  • Zelfstandigenaftrek
  • Subsidies voor duurzaamheid
  • Vrijstelling van BTW volgens de KOR

De belastingaangifte voor een ondernemer moet aan andere voorwaarden voldoen dan een persoonlijke aangifte. Bij een ZZP of VOF zijn zakelijke verplichtingen echter direct gekoppeld aan de persoonlijke situatie. Het is mogelijk om eenvoudig de boekhouding zelf bij te houden en het lastige werk aan het administratie kantoor over te laten. Daar kunt u vervolgens de belastingaangifte laten doen. Ook voor particulieren kan het heel interessant zijn om samen te werken met een adviseur die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op fiscaal gebied. Denk aan langlopende verplichtingen zoals een lease contract, een lening of de hypotheek op een woning. Wellicht zijn er nog aantrekkelijke aftrekposten waar u gebruik van kunt maken.

Belastingaangifte laten doen

De beste manier van werken is samenwerken. Met collega’s op het werk, met personeel op de werkvloer of met de boekhouder. Samenwerken hoeft niet altijd in persoon plaats te vinden, dit kan ook per telefoon, e-mail, chat of op een centrale plek op het internet. Bedeco richt voor iedere klant een online omgeving in die wordt afgestemd op de situatie. De salarisadministratie uitbesteden is niet relevant voor een ZZP’er maar dit kan veranderen als het bedrijf groeit. Een online kantoor is niet gebonden aan vierkante meters, door online te werken met offline bereikbaarheid kan de onderneming groeien op eigen tempo of juist terugschalen wanneer dit gewenst is. Bespreek de mogelijkheden met de Bedeco, de boekhouder in Weesp.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?