Administratie kantoor

administratie kantoorWat is het voornaamste kenmerk van een administratie kantoor? Dat de mensen die er werken goed kunnen hoofdrekenen, dat ze een bezoekadres hebben naast een mailadres of lage tarieven hanteren? Dat zijn allemaal goede eigenschappen, toch is er niets van groter belang dan vertrouwen. De klant moet er zeker van zijn dat het administratie kantoor de juiste berekeningen maakt als boekhouder en de juiste adviezen geeft als financieel expert. Dit vertrouwen komt voort uit communicatie. Kies daarom voor een kantoor dat verder gaat dan de cijfers, kies voor de dienstverlening van Bedeco. Op deze pagina geven we wat meer informatie over de dienstverlening van een administratie kantoor voor diverse doelgroepen.

Wat doet een administratie kantoor?

Zowel personen als organisaties moeten een administratie bijhouden. Een groot deel van deze data wordt automatisch voor de belastingplichtige gemaakt zoals loonstroken of BTW heffingen. Toch zijn er heel wat losse eindjes om aan elkaar te knopen. Een privé persoon heeft andere behoeften dan een boekhouder voor ZZP ondernemers. Om nog maar niet te spreken van BV’s die een jaarrekening moeten opstellen volgens strenge richtlijnen. Wat zijn de diensten die bij een administratie kantoor worden aangeboden? Hier zijn enkele kerntaken:

1. Boekhouding

Inkomsten, uitgaven, heffingen, toeslagen etc. Het zijn allemaal geldstromen die door elkaar heen lopen. Een boekhoudkantoor kan helpen om deze bedragen netjes te verwerken. Dit is geen handmatig proces, het meeste werk kan eenvoudig geautomatiseerd worden. In overleg wordt bepaald welke software het beste aansluit op de situatie, dit maakt het rekenwerk veel eenvoudiger met minimale kans op fouten in het proces.

2. Adviseur

Is het verstandig om dit jaar die grote aankoop te verrichten of is het beter om deze investering naar het volgende jaar te tillen? Hoe werkt het precies met internationale belastingregels, wanneer kan ik mijn BTW terugvorderen? Bij belastingadvies worden alle invalshoeken bekeken om zo tot het meest gunstige resultaat te komen. Het gaat er niet zozeer om welk bedrag de belastingplichtige moet betalen maar welke besparingen er mogelijk zijn. Voor praktische antwoorden op financiële vraagstukken heeft Bedeco fiscaal adviseurs in huis waar u op kunt bouwen.

3. Accountancy

Een privé persoon zal in de meeste gevallen geen accountant nodig hebben. Dit is een specifiek vakgebied dat gepaard gaat met officiële accreditatie en verantwoordelijkheden. Een accountantskantoor draagt zorg voor de jaarrekening van BV’s en andere organisaties. Daarnaast zijn er nog meer diensten waarbij een accountant verplicht is. Weet als persoon of bedrijf welke verplichtingen er zijn en hoe de administratie voldoet aan alle voorwaarden die de Belastingdienst stelt.

Zelf doen of uitbesteden?

Voor veel particulieren is het niet direct nodig om een administratie kantoor in te schakelen om de belastingaangifte te laten doen. Als iemand bijvoorbeeld in loondienst is, verder geen inkomsten heeft en nauwelijks te maken heeft met toeslagen of heffingen. Kan het beter? Stel ons gerust uw vragen. Wellicht zijn er nog voordelen te behalen. Voor ZZP en MKB is het niet direct verplicht om de belastingaangifte zakelijk uit te besteden, de kans dat een administratie kantoor meer voordeel oplevert dan het kost is zeer groot.

Een goed administratie kantoor neemt zorgen weg. Wat kan Bedeco voor u betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een overzicht van alle mogelijkheden. Wij leveren maatwerk fiscaal advies voor zowel particulieren als bedrijven.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?