Belastingaangifte ondernemer

belastingaangifte ondernemerIedere ondernemer in Nederland is verplicht om een administratie bij te houden. De regels zijn vrij ruim maar het is in ieder geval van belang dat inkomsten en uitgaven te traceren zijn. Het is mogelijk om de belastingaangifte als ondernemer zelf in te dienen, in de praktijk kiezen de meeste bedrijven voor een administratie kantoor om de boekhouding op orde te brengen en de aangifte definitief te maken. Aangezien de meeste bedrijven al gebruik maken van online boekhoudsoftware is het niet langer nodig om een lokaal kantoor te kiezen. Bedeco is een boekhouder in Weesp die naast lokale bedrijven ook werkzaam is voor ondernemers in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Bussum en Hilversum. Neem contact op voor meer informatie of lees verder waarom een belastingaangifte ondernemers kan helpen om het bedrijf te laten groeien.

Slim ondernemen betekent uitbesteden

Een schilder verdient geld met schilderen, een programmeur met programmeren. Facturen sturen of de BTW-aangifte berekenen brengt geen geld in het laatje. Er zijn veel administratieve taken die te automatiseren zijn met de juiste software. De salarisadministratie uitbesteden kan de lasten aanzienlijk verlichten. Er is veel achteraf te corrigeren, toch is het beter om vanaf de basis te zorgen voor een goede administratie. Voordat de belastingaangifte van een ondernemer wordt ingediend gaat een heel proces aan vooraf, zorg ervoor dat deze verplichtingen niet drukken op de productiviteit.

Waarom belastingaangifte ondernemer uitbesteden?

Veel ondernemers laten geld liggen, veel geld zelfs. Met name starters zien veel voordelen over het hoofd. Hier zijn enkele tips voor starters:

  • Op zakelijke kosten kan de BTW worden teruggevorderd, ook kosten die voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn gemaakt.
  • Investeringen drukken het belastbaar inkomen. Geld uitgeven kan indirect dus voordeel opleveren.
  • Starters komen in aanmerking voor startersaftrek, dit kan in de eerste 5 jaar na de start van de onderneming.
  • Als er minimaal 1225 uur op jaarbasis in het bedrijf wordt gestoken dan komt de ondernemer in aanmerking voor zelfstandigenaftrek. Ook (zelf)studie en onderzoek vallen onder deze uren.
  • Innovatieve bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de WBSO-regeling wat het bedrag aan loonheffing drukt.
  • Een deel van de winst is onbelast dankzij de MKB-winstvrijstelling.

De fiscaal adviseurs van Bedeco zorgen ervoor dat de belastingaangifte voor de ondernemer zo voordelig mogelijk wordt ingediend zonder buiten de lijntjes te kleuren. Dan is de Belastingdienst tevreden en de ondernemer kan doen waar deze het beste in is; ondernemen.

Belastingaangifte als hulpmiddel

Er zijn weinig mensen die de boekhouding zien als een leuke tijdsbesteding. Het is echter wel van belang om de boeken in balans te brengen. Dit is niet alleen een verplichting als burger of ondernemer maar ook zeker een hulpmiddel om meer succes te boeken. Denk aan afschrijving van bedrijfsmiddelen en het terugvorderen van BTW. De boekhouding van een BV zit anders in elkaar dan bij een VOF of eenmanszaak, de rechten en plichten zijn ook anders. Is het verstandig om over te stappen van rechtsvorm als de onderneming groeit? Dit is een vraag waar belastingadviesbureau Bedeco graag mee helpt, er is immers meer te doen dan de belastingaangifte voor een ondernemer indienen. Laat het schilderwerk aan de schilder over en het programmeerwerk aan de programmeur. Dan zorgt de boekhouder voor ZZP, VOF en het MKB voor de rest.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?