Boekhouder ZZP

Boekhouder ZZPZZP staat voor Zelfstandige Zonder Personeel. Er zijn veel ondernemers in Nederland die voor deze ondernemersvorm kiezen. Het biedt vrijheid, minder verplichtingen en geen collega’s om ruzie mee te maken. Er zijn ook minpunten zoals het gebrek aan een klankbord, een tweede opinie of een helpende hand om drukte op te vangen. Zelfstandig betekent echter niet alleen, door samen te werken met externe professionals kan iedere ondernemer enorm veel bereiken. Een boekhouder voor ZZP bijvoorbeeld, die kan helpen met belastingadvies of het invullen van de belastingaangifte. Iedere euro kan slechts eenmaal worden uitgegeven, zorg ervoor dat de administratie in orde is en bouw zo de onderneming verder uit. Bedeco is het administratie kantoor voor ZZP’ers, VOF en het MKB. Overigens kunnen particulieren hier ook terecht met de boekhouding. Lees verder als u een zelfstandig ondernemer bent of de ambitie heeft om zelf een bedrijf te beginnen.

Wat doet een boekhouder voor ZZP?

Een belangrijke voorwaarde die zelfstandig ondernemers stellen aan een boekhouder is onafhankelijkheid. Misschien kunnen we dit beter zelfredzaamheid noemen. Bedeco is geen boekhouder voor ZZP die alles uit handen wil nemen maar juist kijkt naar praktische oplossingen om die zelfredzaamheid te behouden. Denk aan het inrichten van een online boekhoudsysteem dat naadloos aansluit op de workflow van de ondernemer. En als er vragen zijn dan is er altijd iemand in de buurt om fiscaal advies in te winnen zonder iedere minuut in rekening te brengen.

Met name kleinere bedrijven besteden veel tijd aan de administratie, vaak meer dan nodig is. Dit moet in de ‘vrije’ uurtjes worden gedaan, nadat het ‘echte’ werk erop zit. Cijferwerk is overdag al geen pretje, laat staan in de avond met een brein dat toe is aan rust. Dit zijn de momenten dat er fouten worden gemaakt er erger nog; het zelfstandig ondernemerschap niet meer zo prettig aanvoelt.

Is ieder boekhoudkantoor hetzelfde?

Nee, zeker niet. Een boekhoudkantoor kan zich richten op particulieren, kleine bedrijven of grote organisaties. Als boekhouder van een eenmanszaak is specifieke kennis vereist. Denk aan zaken als zelfstandigenaftrek of de KOR regeling. Wat betekent dit voor ondernemers?

  • Zelfstandigenaftrek op de belastingaangifte van een ondernemer kan de heffingen helpen te reduceren. Het is dan wel een vereiste om aan te tonen dat er voldoende uren in de zaak worden gestoken. Dit kan op basis van opdrachten maar ook door een persoonlijke urenadministratie bij te houden. Niet ieder uur wordt betaalt door de klanten, ze tellen wel mee voor de zelfstandigenaftrek.
  • Wordt er weinig omzet gedraaid en zit de administratie in de weg? Dan kan de KOR uitkomst bieden. Dit is een regeling waarbij de ondernemer vrijgesteld wordt van de BTW plicht. Dit heeft zowel voordelen als nadelen die Bedeco als boekhouder voor ZZP graag toelicht in een vrijblijvend adviesgesprek.

De belastingaangifte zakelijk is direct gekoppeld aan de persoonlijke aangifte. Als een ondernemer getrouwd is en/of kinderen heeft dan heeft dit effect op het belastbaar inkomen. Toeslagen en heffingen van andere gezinsleden zijn nauw verweven met de ondernemer en daarmee het bedrijf. De belastingaangifte laten doen door een ervaren belastingadviseur is meer dan cijfers in kolommen plaatsen en het biljet online invullen. De boekhouding is een jongleeract waarbij een goede boekhouder de ZZP ondernemer ondersteuning biedt en assisteert wanneer dit nodig is. Meer weten over de voordelen van fiscaal adviseurs voor zelfstandig ondernemers? Neem dan contact op met Bedeco voor meer informatie.

Dien een terugbelverzoek in!

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u dezelfde dag nog terug:

Benieuwd hoe Bedeco u kunt helpen?